Sluit menu

Opgietingen bij BLUE Wellness Stadspark

Tijdens jouw bezoek aan BLUE Wellness Stadspark worden er dagelijks opgietingen verzorgt in de opgietcabine. Deze opgietingen worden kosteloos aangeboden op basis van beschikbaarheid. Bij de receptie van BLUE Wellness Stadspark worden de tijden van de opgietingen op de desbetreffende dag kenbaar gemaakt.

Vanaf de (her)opening op 1 juli zullen wij een aangepast belevenisprogramma aanbieden (i.p.v. het opgietritueel) met daarin veelal nieuwe en/of aangepaste wellness-rituelen. De inhoud van het belevenisprogramma zal binnenkort bekend worden gemaakt.  
 

WAT IS EEN OPGIETING?

Tijdens een opgieting wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de hete kachelstenen gegoten waardoor er een 'stoomstoot' ontstaat. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en neemt de luchtvochtigheid toe. Hierdoor voelt het alsof de temperatuur stijgt, in werkelijkheid daalt deze. Door te zwaaien met een handdoek verdwijnt de stilstaande lucht en valt de aanwezige warme lucht als een weldadige deken over je lichaam. Dát moment maakt een opgieting juist extra bijzonder. Opgietingen vinden meerdere malen per dag plaats bij BLUE Wellness Stadspark. Op de speciale borden in de wellness worden deze tijden kenbaar gemaakt.

SPECIALE OPGIETDAGEN

BLUE Wellness Stadpark organiseert twee keer per maand speciale opgietdagen. Deze dagen zullen er 5 opgietingen in verschillende thema’s gegeven worden. De opgietdagen zijn iedere 1e woensdag en 3e dinsdag van de maand.